De tweede week van de rondreis - Reisverslag uit Graaff-Reinet, Zuid-Afrika van Daisy Voorn - WaarBenJij.nu De tweede week van de rondreis - Reisverslag uit Graaff-Reinet, Zuid-Afrika van Daisy Voorn - WaarBenJij.nu

De tweede week van de rondreis

Blijf op de hoogte en volg Daisy

24 Februari 2009 | Zuid-Afrika, Graaff-Reinet

Het is nu het regenseizoen in Zuid-Afrika en op dit moment regent en onweert het hier behoorlijk! Tijd voor een berichtje dus...

Dag 8 (18-02-2009):
's Ochtends hebben we een lokaal marktje bezocht in Swaziland, erg leuk! Daarna zijn we naar het Hluhluwe Nationaal Park gereden waar we ook zouden overnachten.
We zijn daar langs een Zuludorpje geweest waar we wat Zulu-woorden hebben geleerd en een rondleiding kregen in het dorp.
Daarna gingen we naar het "animal care & rehabilitation centre" dat naast onze verblijfplaats zat. Er zaten daar allerlei wilde katten met de bedoeling ze weer vrij te kunnen laten in het wild. We kregen een rondleiding terwijl ze ook gevoerd werden, super tof was dat! Er zaten onder andere Cheetah's en bij eentje mocht je zelfs in het hok terwijl die aan het eten was! Dat heb ik natuurlijk gedaan!

Dag 9 (19-02-2009):
Weer een kort nachtje gehad want om 04.30 uur reden we weg voor een gamedrive in het Hluhluwe Park. We hebben daar een paar keer neushoorns gezien, echt van heel dichtbij! Ook hebben we olifanten en buffels gezien.
Bij terugkomst ging ik even op eigen houtje naar de kattenopvang om te kijken of ik ze kon spotten.. Kom ik de ranger tegen die de rondleiding van de dag ervoor had gedaan (en overigens ook de gamedrive)! Hij vroeg of ik even mee met de katten wilde spelen! JA HOOR! :D Ik mocht in bijna alle hokken en ben ook in twee hokken met Cheetah's geweest. Dit was best spannend, want hij kwam zo dichtbij dat ze gingen blazen en dat eentje zelfs wilde aanvallen..! Ik heb dit gefilmd, maar helaas geen foto's van.. ;) Maar mijn dag kon niet meer stuk natuurlijk!
's Middags gingen we naar het St. Lucia meer om een boottocht te maken. Hier hebben we heel veel nijlpaarden gezien en ook wat krokodillen. Het was erg warm wel!

Dag 10 (20-02-2009):
Vandaag zijn we naar Durban gereden, kregen we onderweg een lekke band!! Gelukkig was er vrij snel hulp en waren we na een kwartiertje al weer op weg. In Durban hadden we een vrije middag, dus ik heb lekker op het strand en in de zee gelopen. Ook heb ik een blanke Zuid-Afrikaan ontmoet, die me trakteerde op een ijsje en waar ik de rest van de middag mee heb zitten praten. Erg gezellig!

Dag 11 (21-02-2009):
Een lange rit (+/- 500 km) van Durban naar Coffee Bay. Verder dus ook weinig interessants gedaan, alleen lekker even op het strand gelopen in Coffee Bay.

Dag 12 (22-02-2009):
We zijn naar 'The whole in the wall" geweest (zie foto). Ik ben daar ook boven op een berg geklommen waar ik super mooi uitzicht had over de zee. 's Middags hadden we weer vrij en heb ik lekker op het strand gezeten.

Dag 13 (23-02-2009):
Gister reden we naar Stutterheim waar we een hele leuke verblijfplaats hadden! We deden een wandeling naar een waterval in de buurt waarbij we af en toe een beekje over moesten steken. Op de terugweg werd ik onverwachts door de gids op de rug genomen.. :p
Na het eten mochten we in de pottenbakkerij een potje beschilderen en zelf bakken bij een kampvuur. Daarna werd er gedanst en gezongen door de Zuid-Afrikaanse mensen.

Dag 14 / vandaag (24-02-2009):
Vanmorgen m'n potje opgehaald bij het kampvuur, erg mooi geworden, hehe.. Mogen we mee als souvenir. We zijn net aangekomen bij Graaff-Reinet waar het dus nu regent.. Dat wandelen en de stad verkennen zit er dus niet zo heel erg in...

In Nederland wel lekker weer? ;)

• 24 Februari 2009 - 13:17

Dennis En Nisha:

Lieve dees,
    Jeetje wat een avonturen allemaal.. Om jarloers op te worden(vooral als je zo'n dierenvriend ben als ik :P)!
    Hoef dus niet te vragen of je het naar je zin hebt want dat is helemaal duidelijk hoor :D...
    Nou meid, hier gaat alles goed en het vriest in ieder geval niet meer, dat scheelt!
    Heel veel plezier nog en doe voorzichtig!

Liefs en dikke kus van ons

• 24 Februari 2009 - 19:38

Gert En Henny:

hoi dees leuk allemaal he in afrika als ik dat allemaal zie en hoor krijgen we echt heimwee om weer naar zuid afrika te gaan je maakt aardig wat mee ge niet er van en heel veel plezier dikke kus van ons

• 24 Februari 2009 - 20:47

Henri En Liedy:

Lieve Dees,
    Geweldig hoor al die verhalen en foto's. Het is zo apart jou daar te zien met die wilde dieren en afrikaanse mensen. Het is helemaal jou ding! Geweldig dat je zo geniet!
    Fijn trouwens dat we elkaar net even konden spreken op MSN.
    Dikke kus van pap en mam.
    XXX.

• 25 Februari 2009 - 18:22

Arjan En Sharon:

Lieve Daisy,
    Wat ontzettend gaaf zeg, zo dicht bij al die dieren! Ook een erg leuke ervaring om in zo'n dorp te komen. Zo onwerkelijk, een heel andere wereld! Lekker blijven genieten, net zoals wij dat van al je verhalen en foto's doen!
    Veel liefs, Arjan en Sharon.

• 25 Februari 2009 - 18:52

Betty:

Geweldig hoor! Het is maar goed dat je niet bang aangelegt bent. Deze ervaringen nemen ze je in ieder geval nooit meer af. Hoe gaat het inmiddels met de uitslag, hoop dat het weer over is. Tot gauw,
    Betty

• 28 Februari 2009 - 08:45

Joke En Siets:

ha Daisy,
    Ik heb weer even naar al je mooie foto's en verhalen gekeken. Ziet er allemaal prachtig uit en ook een leuke groep zo te zien waar je mee optrekt.Ik hoop dat het weer een beetje opknapt maar de natuur blijft zowiezo prachtig. geniet maar van alles en succes met de rest van de reis.
    Liefs van Allemaal.

• 01 Maart 2009 - 18:51

Desiree:

Hee Dees! Ik begin zelf morgen bij mn nieuwe fulltime job en verlang alweer naar n reis haha. Dat is natuurlijk niet mogelijk zo 1 2 3 en ik geniet dus lekker mee van jouw mooie verhalen!! Gave foto's en mooie verhalen zeg!! Heeeeel veel plezier nog!!! Liefs Desiree