Zuid-Afrika! - Reisverslag uit Kortenhoef, Nederland van Daisy Voorn - WaarBenJij.nu Zuid-Afrika! - Reisverslag uit Kortenhoef, Nederland van Daisy Voorn - WaarBenJij.nu

Zuid-Afrika!

Blijf op de hoogte en volg Daisy

10 Februari 2009 | Nederland, Kortenhoef

Eindelijk is het zover! Na zes weken thuis te zijn geweest, ga ik eindelijk weer lekker verder met mijn reis! Ik heb ondertussen in Nederland kerst en oud&nieuw gevierd, ik ben lekker uitgerust (kan ook niet anders zonder werk/studie) en ik heb me uiteraard voorbereid op het tweede deel van mijn reis. Helaas was het wat kortdag om de reis te regelen, waardoor het erg moeilijk werd om in januari nog te vertrekken. Daarnaast is georganiseerd reizen ook erg duur waardoor ik een maandje korter ga dan gepland (die maand ben ik nu dus thuis gebleven)... Maar alsnog ga ik, vanaf morgen, zeven weken genieten van Zuid-Afrika!

Ik vertrek morgenochtend naar Johannesburg waar ik ’s avonds aankom en wordt ontvangen. Ik begin dan met een 21-daagse georganiseerde groepsrondreis van Johannesburg naar Kaapstad, via de kust (zie plaatje/foto en http://www.nrv.nl/reizen/zuid-afrika). Het is een “gigantisch grote groep” van wel acht personen! Luxe! Wel leuk, er zit nog een vrouw bij die alleen reist.
Op 2 maart vertrekt de rest van de groep weer naar Nederland en blijf ik nog even lekker in Kaapstad. 4 maart vlieg ik dan van Kaapstad naar George, waar ik opgehaald wordt door de mensen van het wildlifeproject “Everything Elephant”. Zij brengen mij naar hun Elephant Sanctuary voor zieke en verweesde olifanten, waar ik drie weken meehelp met onder andere voedsel prepareren, stallen uitmesten, communitywerk (lesgeven), foto’s maken van bezoekers, enz. In de weekenden ben ik vrij en is er mogelijkheid tot excursies en de omgeving verkennen. Daarna verblijf ik nog één week in een tentenkamp in het Addo Elephant National Park waar ik meehelp met onderzoek en diertellingen. Op 1 april word ik weer naar het vliegveld in George gebracht en vlieg ik terug naar Kaapstad, waar ’s avonds mijn vliegtuig naar Amsterdam vertrekt. 2 april kom ik weer aan in Nederland!

Ik heb echt enorm veel zin in de reis, Zuid-Afrika was het doel, de bestemming, het eindpunt van mijn reis en nu ga ik er dan eindelijk heen! Ik denk dat ik heel veel ga genieten van alle mooie dieren, de cultuur en van het mooie landschap…

Als ik tijd en internetcafés kan vinden, laat ik uiteraard af en toe een berichtje met (hopelijk) mooie foto’s achter!!!

Liefs,
Daisy

ps. oja, net een week voor ik wegga heb ik weer eens een infectie bij m’n verstandskies, dit keer aan de andere kant… Woensdag naar de tandarts geweest en donderdag lag ik al bij de kaakchirurg om de twee linker verstandskiezen eruit te laten halen! Pijnlijk… Maar liever hier in Nederland dan in Zuid-Afrika natuurlijk. Ik ben nu net klaar met mijn antibiotica en dit keer heb ik gelukkig geen allergische reactie / huiduitslag (ik kreeg nu een antibiotica waar ik níet allergisch voor ben). Ook heb ik een extra voorraadje meegekregen voor als ik op reis weer last krijg van de rechter kant…

• 10 Februari 2009 - 09:52

Tineke:

Hallo Daisy,

Wat leuk om het allemaal te lezen wat jij weer gaat ondernemen.
    Een hele fijne tijd toegewenst.
    Groetjes

• 10 Februari 2009 - 20:34

Joke:

Dag Daisy,
    Ik heb je net nog gesproken en je 'n goede reis gewenst.Je hebt er zin in.Een goede vlucht en veel plezier met je rondreis.

Groet Joke van Hemert

• 10 Februari 2009 - 20:39

Trudy Lipke:

Hoi Daisy

Wat gweldig dat je er weer zo veel zin in hebt.
    Heel heel veel plezier en ik vind het leuk om je weer te volgen.

Knuf Trudy

• 10 Februari 2009 - 21:05

Nel (ZH):

Hoi Daisy!

Heel veel plezier in Afrika, maak er een mooie reis van!

• 11 Februari 2009 - 06:07

Liedy & Henri:

Hoi Lieverd,

Nou we hebben je net weggebracht en over 2 uurtjes zit je in het vliegtuig. Spannend hoor zo'n lange reis en jij zover weg!!!
    We hopen dat dit weer een fantastische ervaring voor je wordt! Heel veel plezier wijsheid en gezondheid!
    Dikke knuffel pap en mam.

• 11 Februari 2009 - 19:54

Betty:

Lieve Daisy,

Ik hoop dat je een goede reis hebt gehad. Ben zeer benieuwd naar alle ervaringen in Zuid-Afrika. Maak er iets moois van!
    Lieve groetjes van mij en natuurlijk ook van Keesie!

• 11 Februari 2009 - 22:35

Keessie Van Bonaire:

Lieve Deessie hier een bericht van Keessie. Ik wens je een schitterende reis door Zuid-Afrika en hoop dat je net zo veel mag meemaken als ik op Bonaire. Ik kom 1 dag eerder thuis dan jij. Als je weer terug bent hebben wij een ieder geval weer veel te vertellen.

• 13 Februari 2009 - 10:44

Els:

Hi Daisy!

Veel plezier en mooie momenten gewenst. Vooral met de dieren, waar je zo gek op bent. Ik ben benieuwd naar je belevenissen.
    Het post-it blaadje met je waarbenjijnu-adres hangt op de computer, dus ik blijf je avonturen volgen.
    Veel liefs en groetjes van Els en een kopje van Henkie

• 16 Februari 2009 - 10:27

Oma En Opa:

Hallo Daisy we hebben je bericht gelezen een hele onderneming he,geniet er maar lekker van.We wensen je heel plezier en geniet er maar van. Veel liefs van oma en opa.